måndag 2 mars 2009

Friterad tonfisk med äpplesalsa

...eller kattmat, som vi också kallar den.


4 personer

Ingredienser:
3 burkar tonfisk
1 tsk vitpeppar
1 tsk salt
3 msk mjöl
3 dl olja
jordnötter
sallad
tomat
2 gröna äpplen
3 schalottenlökar
3 små chilifrukter
1 msk fisksås
1 msk soja
1 msk socker
1 msk pressad lime

Äpplesalsa:
Skala och riv äpplena, strimla schalottenlöken och skär chilin i små bitar. Blanda ihop med soja, socker och lime.
Smula tonfisken i en skål, häll i salt, peppar och mjöl och blanda ihop. Hetta upp olja i en wok, häll i tonfiskblandningen och stek tills den blir färdig (ser ut ungefärsom stekt köttfärs). Låt rinna av på hushållspapper.Garnera ett fat med sallad, lägg på tonfisken, strö över jordnötter och dekorera med tomatskivor. Servera ihop med äpplesalsan.

Inga kommentarer: