tisdag 25 november 2008

Secondi (andra rätten...huvudrätten)


Parma pollo avvolto il file con il tocco di stomaco
Parmainlindad majskycklingfile fylld med en italiensk röra gjord på parmensan, mozarella, krossade basilikablad, vitlök, valnötter och färskost. Serveras med basilikagrädde och färsk hemlagad pasta.

6 personer
Kycklingen:
6 majskycklingfilerer a´ca 150 gr
6 stora skivor parmaskinka
12 kruka basilika
2 dl riven parmensanost
1 mozzarellaost
2 vitlöksklyftor
100 gr valnötter
1 brk ricotta färskost
Skär upp kycklingfileérna så att de blir som en schnitzel. Hacka valnötterna. Krossa basilikabladen. Riv vitlöksklyftorna grovt. Blanda ihop vitlök, valnötter, mozzarella, parmensam och ricottaost till en röra. Fyll kyckling schnitzlarna med denna röra. Rulla ihop och linda in i parma. Lägg rullarna i en ugsnsform. Klicka ev. överbliven röra över rullarna. Gratinera i ugn (175 gr)i ca 20 minuter.

Basilikagrädde:
5 dl vispgrädde
1 kruka färsk basilika
Mixa grädden med basilikan. Koka upp, smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer: